Takbyte / takläggning

Kostnadsfri offert!
takbyte & takläggning

Kvalitetstak med 20 års garanti

Vi jobbar enbart med kvalitetssäkrade leverantörer för att kunna säkerställa takinstallationer med lång hållbarhet och trygga garantier. När du beställer nytt tak från oss har du alltid minst 20 års garanti på både arbete och material.

Vi har ett stort säkerhetsfokus

Vi utför alltid våra renoveringar med grundliga säkerhetsåtgärder så att du kan känna dig trygg genom hela projektet. Höghöjdsarbeten innebär risker för både takläggaren och de som befinner dig runt omkring, så vi är alltid noga med att använda testad säkerhetsutrustning. Arbetsledarna har lång erfarenhet i branschen och leder arbetet med stort fokus på säkerhet. Vi har självklart de försäkringar som krävs för att vi ska kunna utföra ett säkert arbete och vi utför alltid våra uppdrag med service i toppklass.

Takläggning steg för steg

 1. Skicka in kontaktformuläret för ett kostnadsfritt besök och en kostnadsfri offert gällande takläggning.
 2. Besök med inspektion av byggnaden.
 3. Vi lämnar offert som inkluderar arbetstid, material, hantering och återvinning av byggavfall.
 4. När offerten är godkänd och undertecknad skickar du tillbaka den till oss.
 5. Vi ordnar allt kring själva arbetet. Material, skyddsanordningar, containers mm.
 6. Arbetet utförs.
 7. Slutkontroll.
 8. Grovstädning av arbetsplatsen. Vi tar hand om och återvinner avfallet.
 9. Fakturering. Vi lämnar upp till 20 års garanti på utfört arbete och material.

Vårt miljöansvar

Vi behandlar och sorterar byggavfall efter varje takprojekt. Som kund behöver du inte hantera byggavfall och du kan vara säker på att vi kommer att se till att det återvinns i största möjliga utsträckning. Genom att använda miljöcertifierade materialtillverkare och skickliga återvinningsleverantörer hjälper vi till att minska vår negativa påverkan på miljön.

Fast pris & snabb leverans

När du anlitar oss för en takrenovering får du ett fast pris i förskott som även inkluderar plåtarbeten.

ROT-Avdrag

Glöm inte bort att du kan göra ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden.

Vad kostar det att byta tak?
Det varierar helt enkelt från projekt till projekt och beror på faktorer som vilka material du vill använda dig av, hur taket är utformat, hur stor del av taket som behöver bytas ut och om du gör jobbet själv eller anlitar en takläggare. För att du ska få ett hum om vad det kan kosta så kan du räkna med ett genomsnitt på cirka 1500 kronor/kvadratmeter, inklusive materialinköp och arbetskraft. Ett 100 kvadratmeter stort tak kostar därför i genomsnitt 150.000 kronor, ett 150 kvadratmeter stort tak i genomsnitt 225.000 kronor och ett 200 kvadratmeter stort tak i genomsnitt 300.000 kronor. Tänk dock på att du vanligtvis kan dra av 30 % i rot-avdrag på arbetskostnaden.
ingår i våra priser:
 • Rivning
 • Uppställning av byggställning, säkerhetsanordningar och eventuell lyftkran
 • Montering av takpannor, rännor och annan takbeklädnad
 • Montering av läkter
 • Montering av underlagspapp eller annan typ av fuktspärr
 • Montering av beslag
Krävs det bygglov för att byta ut taket?
I och med att du eventuellt kommer att förändra utseende och konstruktion på huset behöver du nämligen få detta godkänt innan du sätter igång. Du kan kontrollera om det krävs ett bygglov för ditt takbyte genom att höra av dig till den kommun du bor i och byggnadsnämnden i din stad. För detta behöver du skicka in en bygglovsanmälan och sedan avvakta på ett godkänt bygglov innan du påbörjar arbete.
Vanligtvis krävs det dock inget bygglov för att du ska få genomföra ditt takbyte, men för att ge dig en bild av vad som gäller kommer här de generella riktlinjerna:
 • Du behöver bygglov om:
  Du planerar att byta ut materialet på taket, t.ex. gå från plåttak till tegelpannor, och om ditt hus ligger placerat i ett område med en detaljplan.
 • Du behöver även bygglov om:
  du skulle vilja byta ut färgen på taket, eftersom detta ändrar husets utseende.

Vi utför omfattande tak- och takrenoveringar i hela södra Sverige under hela året. Vi använder alltid hållbara material av absolut högsta kvalitet för att maximera livslängden på taket. Bland våra kunder finns privatpersoner, bostadsrättsföreningar, ägare och företag. Vi gör tak på allt från stora flerbostadshus och helkyrkotak till mindre bostäder och garage. Allt arbete är viktigt och behandlas med samma respekt för att kunden ska vara så nöjd som möjligt. Vi lägger tegeltak, betongpannor och plåttak. Alla våra takpannor är färdigbearbetade för att på bästa sätt stå emot väder och vind. Med våra erfarna takläggare, våra högkvalitativa takmaterial och våra garantier kan du som kund känna dig trygg.

Kostnadsfri offert

Vi svarar inom 24 timmar

Typ av Fastighet

Val av tjänst

GDPR: Viktigt att veta är att H2O Taktvätt i Sydost AB aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa
uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell.
Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från
H2O Taktvätt i Sydost AB.