Hur går det till med taktvätt?

Utförande – Takbehandling 4-steg

 

1. Taktvätt
Huset täcks in med skyddsplast under taktvätten, avledningsslang monteras vid stuprören för att inte täppa igen dräneringen. Montering av säkerhetskrokar för livlina monteras enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter. Därefter tvättas taket med våra specialanpassade enheter. Taket rengörs från påväxt och löst ytskikt med turbo-munstycke eller tak-släde. Metoderna rengör takpannorna på djupet och tar bort den slitna ytan som har varit anledningen till ökad påväxt. Därefter spolas taket noggrant av så det är fritt från påväxt och smuts. Efter taktvätten kommer hängrännor och stuprör sköljas ur.

2. Anti-alg behandling
Taket anti-alg behandlas med Iso A-Clean för att döda rotsystemet från mossa och alger i pannans porer och skarvar, samtidigt bildar medlet en hinna på taket som gör så att sporer inte kan börja växa på pannorna.

3. Första lagret färg – Försegling
Därefter applicerar vi minst 0,8L akrylatfärg per kvm som ger takpannorna ett nytt skyddande ytskikt. Första lagret färg tränger in och förseglar pannornas porer. Med förseglingen finns ingen risk att slutresultatet blir flammigt.

4. Andra lagret färg appliceras – Ytbehandling
Slutligen appliceras ett andra lager färg som består av 100% ren akryl som ger pannorna ett nytt skyddande ytskikt. Takfärgen ger en utmärkt vattenpärleffekt och extra skydd till mineralytan. Det nya ytskiktet är självrengörande och förlänger takets livslängd med upp till 20 år och skyddar mot fukt, mossa och alger.

Färdigställande

Vid färdigställt arbetet återställs arbetsplatsen. Skyddsplasten tas ner och vi genomför grovstädning och spolar rent marken runt fastigheten. Vi hanterar bortforsling och miljöhantering för all demonterat material.

För din trygghet lämnar vi alltid 10 års garanti på våra takbehandlingar.

taktvätt metod

KOSTNADSFRI OFFERT FÖR TAKTVÄTT & BEHANDLINGAR

Typ av Fastighet

Välj tjänster

GDPR: Den nya lagen om hantering av personuppgifter trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt
att veta är att H2O Taktvätt i Sydost AB aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa
uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell.
Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från
H2O Taktvätt i Sydost AB.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.