Hur går det till med taktvätt?

Utförande – Takbehandling 4-steg

 

1. Taktvätt
Huset täcks in med skyddsplast under taktvätten, avledningsslang monteras vid stuprören för att inte täppa igen dräneringen. Montering av säkerhetskrokar för livlina monteras enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter. Därefter tvättas taket med våra specialanpassade enheter. Taket rengörs från påväxt och löst ytskikt med turbo-munstycke eller tak-släde. Metoderna rengör takpannorna på djupet och tar bort den slitna ytan som har varit anledningen till ökad påväxt. Därefter spolas taket noggrant av så det är fritt från påväxt och smuts. Efter taktvätten kommer hängrännor och stuprör sköljas ur.

2. Översyn / Reparation
Vi kontrollerar taket. Vi byter och lagar trasiga takpannor, inspekterar nocken samt rengör hängrännor och stuprör. Efter optimal rengöring & översyn ser vi till att plocka undan och städa ordentligt efter oss.

3. Första lagret färg – Försegling
Nu är det dags att försegla taket och ge det ett aktivt skydd igen. Vid grundmålningen tränger färgen in i minsta por, förseglar pannorna och lämnar en fuktfri jämn yta. Det här är grunden för bästa slutresultat. Detta motverkar tillväxt av mossa, svamp, alger men hindrar framförallt vattnet från att sugas upp av takpannorna.

4. Andra lagret färg appliceras – Ytbehandling
Sista steget i processen är toppmålningen. Här blandas färgen med det patenterade vaxet för att sedan utföra slutmålningen. Resultatet blir en extrem slitstark och fräsch yta som är 100% vattenavvisande och självrengörande. Taket är väderbeständigt.

Färdigställande

Vid färdigställt arbetet återställs arbetsplatsen. Skyddsplasten tas ner och vi genomför grovstädning och spolar rent marken runt fastigheten. 

För din trygghet lämnar vi alltid 10 års garanti på våra takbehandlingar.

taktvätt metod

KOSTNADSFRI OFFERT 

Typ av Fastighet

Välj tjänster

GDPR: Den nya lagen om hantering av personuppgifter trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt
att veta är att H2O Taktvätt i Sydost AB aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa
uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell.
Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från
H2O Taktvätt i Sydost AB.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.